Skyderi og eksplosioner runger igennem Kabul

Der har onsdag aften lokal tid været skyderi ved den stærkt bevogtede internationale sikkerhedszone i den østlige del af Kabul, Afghanistans hovedstad.

Det er det område, der kaldes Den Grønne Landsby.

Ifølge politiet begyndte skyderierne med et kæmpe brag, der kom fra et selvmordsattentat. Det var en selvmordsterrorist, der sprængte sig selv og en bil i luften lige ved den internationale zone.

Lokale sikkerhedskilder siger, at der er flere dødsofre. Selvmordsterroristen er dræbt, og tre andre attentatmænd blev skudt af sikkerhedsfolk, da de tre forsøgte at trænge ind i zonen.

Politiet og indbyggere siger, at det hele begyndte, da en bilbombe røg i luften nær den internationale zone. Det skete omkring klokken 21.00 lokal tid.

Det viste sig så senere, at det var et selvmordsattentat.

AFP skriver også, at eksplosionen fandt sted nær et toldkontor.

- De første oplysninger, vi har samlet, siger, at Den Grønne Landsby er målet. Der er mindre eksplosioner fra enten granater eller raketter, sagde en kilde først på aftenen.

Senere stilnede skyderierne noget af.

Ud på aftenen tog den islamiske oprørsmilits Taliban via Twitter skylden for attentatet. Beskeden lød:

- Bilbombe rettet mod Den Grønne Landsby, et af de mest sikre områder for udlændinge.

Taliban-militsen har på det seneste foretaget næsten daglige angreb i Kabul.

Så sent som tirsdag morgen eksploderede en lastbilbombe i udkanten af den internationale zone. Da blev to afghanske sikkerhedsfolk dræbt, mens en udlænding blev såret.

Det er planen, at de sidste udenlandske soldater skal være ude af Afghanistan ved nytår.

Der vil herefter stadig være udenlandske soldater i landet, herunder danske, men deres opgave bliver at træne og uddanne afghanske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip