Skyllemiddel bliver på hylderne i Kvickly og Fakta

Selvom Irma har valgt at fjerne skyllemiddel fra hylderne, fordi det er unødvendigt og til skade for miljøet, vil det fortsat være muligt at købe det i de øvrige Coop-butikker.

Dermed vil forbrugerne stadig kunne købe skyllemiddel i Kvickly, Fakta, Superbrugsen og Dagli'Brugsen.

Det fortæller Signe D. Frese, der er miljøchef i Coop.

- Vi skal have kunderne med. De skal også være med på, at man godt kan undvære skyllemiddel. Det hjælper ikke noget bare at fjerne det fra hylderne, for så går kunderne bare over og køber det i en anden butik, og så er vi lige vidt rent miljømæssigt, siger hun.

I Irma har der gennem de seneste år været et fald i salget af skyllemiddel, og det gør sig også gældende i de øvrige Coop-butikker, men ikke i lige så høj grad som i Irma.

Coop vurderer af den grund, at kunderne ikke er klar til, at skyllemiddel bliver fjernet fra hylderne, men man har en forhåbning om, at det kan ske på sigt. Der er dog ikke planer for, hvornår resten af butikkerne følger trop.

- Vi har ikke noget konkret bud. Vi må se, hvordan markedet udvikler sig på baggrund af det, der sker i Irma, og hvad andre miljøorganisationer gør for at sætte fokus på brugen af skyllemidler, siger Signe D. Frese.

Hun forklarer, at Irma er valgt ud som bannerfører på grund af sammensætningen af kunder.

- Vi starter med Irma, som traditionelt set er gået forrest. Her har vi et kundesegment, som er meget miljøbevidst, og som går meget op i, at produkterne lever op til nogle høje standarder, siger supermarkedskædens miljøchef.

- Så håber vi, at forbrugerne bliver bevidste om, at man godt kan undvære skyllemiddel, når vi nu vælger ikke længere at have det på hylderne i Irma, og fordi der bliver rejst en debat om det, siger hun.

Signe D. Frese mener i den sammenhæng, at det ikke kun er Coop, der har et ansvar for at informere forbrugerne om brugen af skyllemidler og mulige alternativer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip