Skyttetrio skal føre stolte danske OL-traditioner videre

De danske skytter Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel er blevet udtaget til OL i Rio de Janeiro næste år.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse. De tre skytter er udtaget af DIF's bestyrelse efter indstilling fra Dansk Skytte Union.

Det bedste bud på en medaljetager blandt trioen er ifølge DIF Jesper Hansen, der skal forsøge at fortsætte de gode danske traditioner i skeetskydning.

I 1980 vandt skeetskytten Kjeld Rasmussen guld, Ole Riber Rasmussen snuppede sølvet i 1984, mens Anders Golding for fire år siden i London også tog sølv.

Jesper Hansen blev verdensmester i 2013, mens han i år vandt EM-bronze. Ved OL for fire år siden blev han skuffende nummer 26, men det skal forbedres næste år.

- Forud for London kvalificerede jeg mig først to måneder før OL, og jeg skulle bruge en masse kræfter - især mentalt - på de sidste og afgørende konkurrencer, hvor jeg ikke vidste, om jeg var købt eller solgt.

- Da jeg kom til London, var jeg helt død. Jeg kunne bare mærke, at jeg ikke var, hvor jeg skulle være. Det bliver anderledes nu. Denne gang får jeg tid og ro til at koncentrere mig om de små detaljer, siger Jesper Hansen.

DIF's OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, forventer også, at Jesper Hansen har lært af erfaringerne fra London.

- Jesper kender sig selv og sine behov langt bedre i dag, end han gjorde for fire år siden, og han har et kæmpe potentiale.

- Han har brug for de rette forberedelser for at kunne præstere optimalt, og det er jeg overbevist om, at DIF, Team Danmark og Dansk Skytte Union kan tilbyde, siger Morten Rodtwitt.

Samtidig fortæller Rodtwitt, at skytterne har fået nye faciliteter til vintertræningen, hvilket kan optimere OL-forberedelserne.

For 24-årige Stine Nielsen bliver legene i Brasilien hendes andet OL, mens veteranen Torben Grimmel var med første gang i 1996. I 2000 vandt Grimmel sølv i 50 meter riffel (60 skud liggende).

/ritzau/

 

Dagens Gossip