Slagelse Kommune nedlægger 147 stillinger i et hug

Det har været store fyringsdag i Slagelse mandag. Kommunen nedlægger således 147 stillinger. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Stillingerne fordeler sig jævnt på administration og medarbejdere fra kommunale institutioner, oplyser kommunaldirektør Søren Lund Hansen til Ritzau.

Ifølge kommunens borgmester er Slagelse nødsaget til at spare 140 millioner kroner på budgetforliget for 2016, da blandt andet udgifterne til understøttelse er steget.

- Kommunen er udfordret af børn, der ikke kan være i folkeskolen, unge, der ikke får kompetencer til at kunne tage en uddannelse, og for mange ledige, der står uden for arbejdsmarkedet. Det udfordrer os, for indtægter og udgifter skal være i balance, siger borgmester Stén Knuth (V) i en skriftlig kommentar.

52 medarbejdere har fået en direkte fyreseddel. 95 stillinger er blevet nedlagt ved frivillige aftrædelsesaftaler samt ved at nedlægge ledige stillinger.

Mange områder bliver ramt, og det vil kunne mærkes hos borgerne, siger borgmester Stén Knuth til DR Sjælland:

- Det er klart, at når vi skal ud og finde 140 millioner kroner, så vil der være områder, hvor borgerne kan mærke det, siger han.

Stén Knuth mener, det kan blive nødvendigt med en ny sparekur i det kommende år.

- Det vil jeg ikke udelukke. Der bliver vi nødt til lige at se, når det hele det lander, når vi kommer i gang med 2016. Så kan det være, vi skal ud og se på budgettet for 2017 også, men det bliver ikke i samme målestok som det her.

Dagens fyringsrunde bidrager kun med omkring halvdelen af de i alt 140 millioner kroner, som Slagelse Kommune skal spare næste år.

Den anden halvdel af besparelsen findes i puljer, ydelser, kørsel, varekøb, konsulentudgifter, reduktioner i anlæg samt salg af jord og ejendomme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip