Slagen Serena Williams: Intet fungerede for mig

Der var tale om en afklapsning, da den topseedede Serena Williams onsdag måtte forlade French Open i anden runde. Den 20-årige spanier Garbine Muguruza sejrede 6-2, 6-2, og aldrig før har Williams blot formået at vinde fire partier i en kamp i grand slam-sammenhæng.

- Intet fungerede for mig i dag. jeg kunne bare ikke serve. Men man kan ikke være på toppen hver dag. Jeg hader at have en offday ved en grand slam. Men det er er, hvad der sker, og det er ikke jordens undergang siger Serena Williams.

Hele fem gange fik hun brudt sin serv, og hun formåede kun at svare tilbage en gang. Bare otte vinderslag og hele 29 uprovokerede fejl er også atypiske tal for den 17-dobbelte grand slam-vinder.

Også i årets første grand slam-turnering, Australian Open, led hun et tidligt nederlag - ved den lejlighed i fjerde runde.

- Jeg er meget frustreret. Jeg har et par ord, der beskriver min sæson, men de vil være upassende at sige her.

Den talentfulde spanier udnyttede stjernens svigt til perfektion og havde naturligvis også aktier i Williams' kollaps. Muguruza præsterede selv 12 vindere og holdt de uprovokerede fejl nede på 18.

- Det er en meget stor dag. Jeg er bare så glad, jubler Garbine Muguruza efter karrierens største sejr.

Verdens nummer 35 kunne have banet sig vej til at møde endnu en Williams i tredje runde, men Venus tabte også i anden runde.

I stedet bliver Garbine Muguruzas næste opgave slovakken Anna Schmiedlova, der rangerer som nummer 56 i verden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip