Slagne islandske vikinger bøjer sig for overmagten

Når man har tabt med ni mål i en håndboldkamp, er det svært at skyde skylden på dommerne, marginalerne eller hvem der ellers plejer at få skylden for et nederlag.

Både Islands træner, Aron Kristjansson, og GOG-playmakeren Snorri Gudjonsson er da også mænd nok til at erkende, at de blev slået af et bedre mandskab onsdag aften i Herning.

- Det er det bedste hold, vi har spillet mod indtil nu, og de har en utrolig bredde. Det var ligegyldigt, at de sparede et par spillere, og vi vidste også, at der bare ville komme nogle andre i stedet for.

- De holdt et højt tempo fra start, og derfor fik vi problemer med vores forsvars- og angrebsudskiftninger, siger Kristjansson, der har en fortid som spiller og træner i Danmark.

Også Gudjonsson er imponeret over bredden på det danske hold.

- Selv om Danmark sparede på kræfterne, så har de to gode spillere på hver position. Og når de spiller med sådan et publikum, så er de svære at slå. Derfor vidste vi også, at vi skulle spille vores bedste kamp for at hænge med.

- Men det var fortjent dansk nimålssejr. Vi kunne ikke hænge på, og det var lidt vores egen skyld, når vi brændte så mange chancer. Gør man det mod Danmark, så taber man stort, siger Gudjonsson.

Han hævder, at Island spillede for fuld kraft, og at man også agter at gøre det i fredagens kamp om femtepladsen.

- Vi havde mange skader inden turneringen, og derfor vil en femteplads være en flot præstation, siger playmakeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip