Slagsmål om politiets adgang til Se og Hør tager et halvt år

Skrevet af admin

23/10/2014

Dagens topnyheder

Midt i december vil dommere i Højesteret afgøre, om politiet kan få adgang til fortroligt materiale hos Aller Media i forbindelse med efterforskningen af Se og Hør-sagen.

Der vil dermed gå næsten et halvt år, før retssystemet træffer den endelig afgørelse.

Journalisters kildebeskyttelse er på spil i sagen. Politiet ønsker at tjekke blandt andet mails og telefoner og vil her bruge søgeord som for eksempel "politi" og "sygeplejerske".

Først fik Københavns Vestegns Politi opfyldt næsten alle sine ønsker hos Retten i Glostrup.

For eksempel gav dommeren politiet lov til selv at gennemgå beslaglagt materiale fra mediehuset for at afgøre, om det er relevant for efterforskningen af sagen.

I Østre Landsret i juli blev dette modereret en smule. Det skal være en dommer, der først skal gennemgå materialet og afgøre, om det har betydning for politiets efterforskning.

Men landsretten sagde samtidig, at det er i orden, at alle de beslaglagte mails og andet materiale kopieres og "spejles" hos Rigspolitiet.

Denne afgørelse har Aller Media fået tilladelse til at indbringe for Højesteret.

Her vil dommerne holde et egentlig retsmøde om indgrebet og ikke bare afgøre sagen på skriftligt grundlag.

Retsmødet finder sted 18. december, oplyser advokat Hans Jakob Folker, der repræsenterer Aller Media, til Ritzau.

Politiet efterforsker ugebladets forhold tid en såkaldte tys-tys kilde, som mod betaling skal have fodret bladets journalister med fortrolige oplysninger om kongeliges og kendtes brug af kreditkort.

Oplysningerne stammer fra Nets. Informationer om køb fortæller blandt andet hvor i verden, en kendis befinder sig og var derfor attraktive for ugebladet.

Tys-tys kilden og flere personer fra Aller er blevet sigtet i sagen. Men politiet har udvidet efterforskningen for at se, om for eksempel ugebladet har betalt for oplysninger fra kilder i politiet, hoffet, Københavns Lufthavn og andre steder.

Aller Media har sagt, at man vil hjælpe politiet med tys-tys kildens forhold til ugebladet. Derimod afviser mediehuset, at der har været tale om betaling af kilder i politiet og hoffet.

/ritzau/