Slagteri tilbagekalder oksekød efter salmonellafund

24/12/2015 12:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Efter fundet af salmonella i et parti oksekød tilbagekalder Danish Crown nu tre partier hakket oksekød, da der er fare for, at de er inficeret med salmonella.

I en pressemeddelelse skriver slagterikoncernen, at "der er en mindre risiko for kontaminering af det kød, der er produceret på samme anlæg senere den pågældende dag."

Det oksekød, der trækkets tilbage, er pakker med 3000 gram hakket oksekød 7-10 procent, der er solgt i Netto. De er produceret 11. december med holdbarhed til 19. december.

I Føtex og Bilka er der også solgt pakker med 3000 gram hakket oksekød 7-10 procent. De er produceret 11. december med holdbarhed til 18. december.

Desuden drejer det sig om pakker med 1450 gram hakket oksekød 10-14 procent, der er produceret 11. december med holdbarhed til 18. december. De er solgt i Føtex og Bilka.

Ifølge Fødevarestyrelsen er også pakker med økologisk hakket oksekød 8-12 procent trukket tilbage. Det er solgt gennem Årstiderne i uge 51 og er holdbart til 23. december.

Selv om holdbarheden er udløbet, kaldes kødet tilbage, da køberne kan have frosset kødet ned.

Hvis kødet ikke gennemsteges eller hvis det kommer i kontakt med andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella, der kan give diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Skulle man have en pakke af det tilbagekaldte kød liggende, kan man få den byttet eller refunderet i den butik, hvor man har købt den.

/ritzau/