Slagteriarbejdere vil forhandle videre

Meget tyder på, at medarbejderne på Danish Crowns svineslagterier accepterer koncernens meget omtalte forslag, der blandt andet betyder, at lønstigningerne bliver fastfrosset indtil 2018.

Ifølge TV-Midtvest har 80 procent af medarbejderne på Danish Crown i Herning torsdag sagt ja til at give deres tillidsmand et mandat til at forhandle videre med ledelsen. Det fortæller flere af de medarbejdere, som TV-stationen har talt med.

Tillidsmand Kurt Høj har ikke ønsket at kommentere sagen.

Stemningen er tilsyneladende den samme på tre ud af de fire andre svineslagterier.

TV-Midtvest erfarer, at de ansatte på slagterierne i Sæby, Blans og Ringsted også har givet deres tillidsmand mandat til at forhandle videre.

Det er fortsat usikkert, hvad slagteriarbejderne i Horsens beslutter sig for. De skal senest tage stilling til forslaget om tre uger.

Ud over at fastfryse lønstigningerne betyder forslaget, at slagteriarbejderne skal betale fem procent af deres løn til et selskab, der skal sikre, at der bliver produceret flere svin i Danmark.

Forslaget vil også betyde, at nyansatte slagteriarbejdere i de første fire år får 10 kroner mindre i timen end i dag.

Til gengæld vil Danish Crown garantere, at der ikke bliver lukket slagterier de næste fire år.

Danish Crowns problemer bunder i, at 10 millioner danske smågrise hvert år bliver kørt til Tyskland og Polen for at blive slagtet - fordi det bedre kan betale sig for svinebønderne.

Når årene med fastfrosne lønstigninger er gået, er det planen, at de ansatte vil begynde at få deres penge igen med et eventuelt afkast.

I september sidste år sagde et flertal af de 6000 ansatte på Danish Crowns svineslagterier nej til en aftale, der skulle være med til at redde deres arbejdspladser via en lønnedgang på omkring 1000 kroner om måneden efter skat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip