Slesvig-holstensk minister mistænkt for bedrageri

Statsadvokaturen i Slesvig-Holsten gennemførte mandag omfattende ransagninger hos Slesvig-Holstens partiløse undervisningsminister, Waltraud Wende, på grund af mistanke om bestikkelse og bedrageri. Det skriver Flensborg Avis.

Politiet beslaglagde en række effekter i såvel ministerens hjem i Flensborg som i ministeriet i Kiel og på hendes tidligere arbejdsplads på Flensborg Universitet.

Ransagningen fandt sted efter flere måneders uro om Waltraud Wende, der før udnævnelsen til undervisningsminister i mindretalsregeringen bestående af SPD, De Grønne og det danske mindretals parti, SSW, var præsident på Flensborg Universitet.

Ministerkrisen er opstået, fordi oppositionen i Slesvig-Holsten beskylder Wende for ulovligt at have aftalt med universitetets ledelse, at hun til hver en tid kunne vende tilbage til sin gamle professorstilling på universitetet.

Som modydelse skal Wende ifølge beskyldningerne have støttet den nuværende kanslers genvalg.

- Vi har indledt en efterforskning på grund af mistanke om bestikkelse og bedrageri i forbindelse med ministerens omstridte aftale med Flensborg Universitet om at kunne vende tilbage til sin gamle arbejdsplads som professor, så snart hun ikke er minister længere, siger en talsmand for statsadvokaturet i Kiel.

Waltraud Wende ser efter eget udsagn meget afslappet på statsadvokaturets efterforskning.

- Selvfølgelig er jeg parat til at hjælpe statsadvokaturet med efterforskningen. Det vil snart vise sig, at jeg er uskyldig, siger hun.

Både regeringen i Kiel og formanden for SSW's landdagsgruppe, Lars Harms, bakker fortsat op om undervisningsministeren.

- Det er fuldstændig normalt i en retsstat, at statsadvokaturet går i gang med en efterforskning, når der er mistanke om mulige ulovligheder. Men indtil det modsatte er bevist, er ethvert menneske uskyldig, og det gælder også for en minister, siger Lars Harms til Flensborg Avis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip