Slidstærk spanier snupper flot og bjergrig Giro-etape

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Spanieren Mikel Nieve vandt 13. etape af Giro d'Italia efter et langt soloridt, hvor ingen var i stand til at hente Sky-rytteren.

Det er sjældent, at 31-årige Nieve vinder noget, men han vandt også en stor etape i Giroen i 2011. Fem år senere stod han dermed atter på sejrsskamlen.

Giovanni Visconti (Movistar) var tættest på at kunne udfordre Nieve i kampen om etapesejren, men italieneren endte trods de hårde anstrengelser på andenpladsen 43 sekunder efter vinderen.

Etapen bød også på en ny mand i den lyserøde førertrøje, da Bob Jungels (Etixx-Quick-Step) ikke kunne følge med på de mange hårde stigninger fra Palmanova til Cividale del Friuli.

Andrey Amador (Movistar) overtog førertrøjen og er nu 26 sekunder foran Jungels på andenpladsen.

Vincenzo Nibali forsøgte at splitte favoritgruppen, som jagtede Nieve helt i front, men ingen af de store navne var i stand til at slippe alene væk.

Nibali endte dog som treer og hentede lidt bonussekunder, som betyder, at han rykker to pladser op i den samlede stilling. Astana-kaptajnen er samlet nummer tre med 41 sekunder op til Amador.

Nibali, der var femmer inden etapen, forsøgte blandt andet at køre Movistar-rytteren Alejandro Valverde træt, men det lykkedes ikke. Nibali vandt dog spurten om tredjepladsen. Valverde blev nummer fire.

Jakob Fuglsang var også med i gruppen med alle favoritterne, og han er samlet nummer ti - tre minutter og 15 sekunder efter Amador.

Fuglsang brugte i slutfasen en del af sine kræfter som hjælper for Nibali. Danskeren var blandt andet med til at køre Jungels i den lyserøde førertrøje agterud.

Lørdag venter Giroens hårdeste etape, hvor meget kan blive afgjort.

/ritzau/