Slidte håndboldkvinder kollapser og misser medalje

17/12/2014

Der bliver ingen EM-medalje til det danske kvindelandshold i håndbold, efter at danskerne onsdag aften tabte den sidste og afgørende mellemrundekamp med hele 22-29 til Spanien

Uafgjort havde ellers været nok, men et efterhånden lidt amputeret dansk mandskab manglede den nødvendige kvalitet til at hænge på spanierne, da det gjaldt.

Dermed er det Spanien, der skal en tur til Budapest og en semifinale mod Montenegros forsvarende europamestre.

Hvorvidt danskerne skal samme vej for at spille en trøstekamp om femtepladsen, afhænger af, om Norge kan tage point fra Ungarn senere onsdag.

Der var over lange stræk for lidt bid i det etablerede angrebsspil, hvor det på forhånd stod klart, at det ikke var langskud, der skulle føre det danske hold til succes.

Maria Fisker og senere Lærke Møller på venstre back gav ikke meget højde til bagkæden, og en reel skudtrussel var der derfor kun i den modsatte side.

Til gengæld var der bedre gang i kontrafasen, og med Kristina Kristiansen som drivkraften forsøgte danskerne fra kampens start at løbe tempoet i vejret mod spanierne, som man forventede ville løbe tør kræfter, som minutterne gik.

Det skete dog aldrig, og i stedet fik Danmark store udfordringer i forsvaret, hvor de dynamiske spanierne voldte problemer med deres stærke gennembrudsspil.

Den danske defensiv begyndte ellers lovende, men så snart sydeuropæerne havde fundet ind i kampen, var der for åbent i de bageste geledder.

Efter spansk føring på 15-12 ved pausen fik danskerne en kort opblomstring i starten af anden halvleg, hvor en på ny velspillende Line Jørgensen sendte et par kanonkugler ind bag Silvia Navarro i det spanske mål.

Men de danske spillere brændte for meget og forpassede flere gange muligheden for at få kontakt med spanierne, der ellers ikke spillede på samme niveau som i starten af turneringen.

Det var betegnende for en trist dansk aften, at da landstræner Jan Pytlick efter pausen igen forsøgte med sit overtalstrick, spillede Kristina Kristiansen bolden lige i næverne på Alexandrina Barbosa Cabral, der kunne score i det tomme mål.

Dermed er der ikke dansk deltagelse i de afsluttende medaljekampe i den ungarske hovedstad i den kommende weekend.

Det betyder, at Jan Pytlicks tropper ikke opfyldte målsætningen, og nu skal landstræneren hjem og forberede sit hold på næste års store mål: VM på hjemmebane i Danmark, hvor dette danske landshold efter planen skal toppe.