Slikbutikker skal betale afgifter for en halv million

Skat er blevet sliksultne efter mere. Efter at have lavet 75 kontrolbesøg i bland-selv-slikbutikker er Skat kommet frem til, at den er så gal i branchen, at man vil fortsætte med de uanmeldte besøg til næste år.

I årets første seks måneder lavede Skat en landsdækkende kontrol af 75 forhandlere af bland-selv-slik. Hver tredje af de kontrollerede butikker solgte slik, hvor punktafgifterne ikke var betalt korrekt.

Butikkerne er ikke tilfældigt udvalgte, oplyser Skat. De er udvalgt systematisk ud fra Skats viden om branchen.

- Derfor kan man ikke konkludere, at en tredjedel af de danske slikforhandlere laver fejl. Men resultatet har bekræftet, at vi skal fortsætte indsatsen på dette område, fortæller underdirektør i Skat Preben Buchholtz Hansen i en pressemeddelelse.

Der har været kontrol i hele landet - men bland-selv-butikkerne er især at finde i Storkøbenhavn. I nogle dele af landet kørte butikkerne efter reglerne - men i Storkøbenhavn var det næsten halvdelen af de kontrollerede butikker, der havde unddraget sig afgifter.

- Københavnerne unddrager sig generelt ikke skattebetaling mere end andre. Men konceptet med bland-selv-slik er mere udbredt i københavnsområdet end i resten af landet, siger Preben Buchholtz Hansen.

I forbindelse med de 75 kontroller opkrævede Skat 525.000 kroner i afgifter, og 24 butikker kan desuden se frem til en bøde. Skat har derudover indledt kontrol af fire grossister, der leverer slik til butikkerne.

- På baggrund af resultaterne fra de 75 kontroller har vi allerede besluttet, at bland-selv-slik også i 2015 vil være et fokusområde, siger underdirektør Preben Buchholtz Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip