Slikgigant tilbagekalder stort parti chokoladebarer efter fund af plastik

Producenten bag Mars og Snickers tilbagekalder tirsdag et større parti chokoladebarer i 55 lande, da en forbruger har fundet plastikdele i en enkelt chokoladebar.

Først trak chokoladefabrikanten chokolade tilbage fra Tyskland og Holland. Senere tirsdag eftermiddag oplyser Mars, at der også tilbagekaldes chokolade i Frankrig, Storbritannien, Belgien, Italien og Spanien, og siden er mange flere lande er kommet til.

Det drejer sig om blandt andet Mars- og Snickersbarer samt Milky Way Mini chokolade.

Det er kun chokoladebarer fra fabrikken i Holland, der kaldes tilbage.

Et stykke rødt plastik fundet i en enkelt Snickers købt i Tyskland 8. januar er årsag til hele polemikken.

Efter at forbrugeren klagede over det røde stykke plastik, blev chokoladebaren sporet tilbage til den hollandske fabrik i Veghel.

- Vi er i øjeblikket ved at undersøge, hvad der er sket, og vi kan ikke garantere, at der ikke er rød plastik i andre produkter fra den samme produktion, siger Eline Bijveld fra Mars i Holland.

Mars Chokolade tilbagekalder frivilligt chokoladebarerne Mars, Snickers, Milky Way og Celebrations efter, der er fundet plastik i et produkt, skriver virksomheden i en meddelelse.

Chokoladebarer med en bedst før-dato fra 19. juni 2016 til 8. januar 2017 er berørt, oplyser virksomheden.

- Med tilbagekaldelsen vil vi gerne undgå at forbrugere, som har købt nogle af de ovennævnte produkter, spiser dem, siger Mars.

Den fulde liste over tilbagekaldt chokolade kan findes på Mars' hjemmeside www.mars.de.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip