Slikimportør sigtes for momssvindel for 27 millioner

En firma i Slagelse, der importerer slik, og dets indehaver er blevet sigtet for moms- og afgiftssvindel for mindst 27 millioner kroner.

Det var Skat, der anmeldte virksomheden og ejeren til politiet, og onsdag slog myndighederne så til med ransagning af virksomheden samt indehaverens private bopæl i Slagelse.

På firmaets lager i Slagelse lå der omkring 100 ton slik. Det blev mildest talt ikke opbevaret særligt lækkert, for der var rottelort over det hele, og hele lageret blev beslaglagt.

Indehaveren af firmaet har leveret til forretninger, der handler med bland-selv-slik.

- Den slags forretninger har Skat et godt øje til, siger Johannes Skree-Lassen, der er leder af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis afdeling for økonomisk kriminalitet til Ritzau.

- Hvis du sælger bland-selv-slik for under 10 kroner for 100 gram, så kan det ikke lade sig gøre, hvis du også betaler skat og afgifter, forklarer han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik hjælp af andre sjællandske politikredse, ligesom både Skat og Fødevarestyrelsens Kontrolgruppe deltog i aktionen.

- Vi mener, at slikket er importeret fra Sverige, og at importøren så har "glemt" at indberette importen til Skat, siger Johannes Skree-Lassen.

- Det er utroligt lukrativt at snyde med slik, for sukkerafgiften er det dobbelte af momsen, så slik er dobbelt så dyrt i Danmark som i Sverige, uddyber han.

På virksomhedens lager i Slagelse var der som nævnt rottelort på varerne, og det blev ikke mere lækkert, da myndighederne opsøgte et lager, der tilhører en bland-selv-slik forretning, som var kunde hos firmaet i Slagelse.

Lageret, der husede et par hundrede kilo chokolade, var hærget af mus, så Fødevarestyrelsen på stedet beslaglagde lageret.

Slikimportøren i Slagelse havde desuden stukket penge til side både på virksomheden og på sin private bopæl. Gemt i biler, æsker og plastikposer fandt myndighederne i alt 250.000 kroner i kontanter.

I forbindelse med onsdagens aktion har politiet beslaglagt store mængder regnskaber og bilag, samt en del it-udstyr, som nu skal undersøges nærmere.

Indehaveren blev anholdt og bragt til afhøring på Politigården i Slagelse. Her nægtede han, at han skulle have svindlet med moms og afgifter, men ville i øvrigt ikke udtale sig til politiet.

Desuden blev en udlænding på lageret anholdt, da han opholdt sig ulovligt i landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip