Slipknot til Roskilde Festival 2013

Mere bloddryppende tråd gør sin entré på Roskilde Festivals musikprogram.

SLIPKNOT (US) er knap 15 år efter deres debut blevet et af klodens mægtigste metalbands på niveau med langt ældre ikoner. Deres centrale plads i den sorte superliga har de oparbejdet både med en række frådende brutale metalplader og uforglemmelige sceneshows, hvor de maskerede, groteske hævnere giver sig selv 101 %.

- Det så i lang tid ud til, at Slipknots mange fans på vore breddegrader skulle ud og rejse langt for at se dem live i 2013. Vi er glade for, at det til slut lykkedes at overtale dem til at vende tilbage til Roskilde. For de er virkelig et af metalscenens allervigtigste bands. Det har de bevist igennem hele deres karriere, siger Roskilde-booker og creative manager Anders Wahrén.

Spiller kun håndplukket række shows i 2013
Iowa-kollektivets Roskilde-debut var i 2004. I 2009 beviste de igen, hvorfor deres hårdt tunede metalekstravagance egner sig perfekt til Orange Scene, og festivalplakatens største bogstaver.

Slipknot kroner kun enkelte, udvalgte festivalplakater i 2013 som absolutte headliners.

Glæden og stoltheden over at have dem tilbage er stor. De seneste år har der været en del tvivl om, hvorvidt bandet overhovedet ville fortsætte – også selvom deres hjemkomstshow på Knotfest i Iowa sidste sommer gav fornyet håb.

Billetsalget er i gang. 

Foto: Roskilde Festivalen / Slipknot

 

Dagens Gossip