Sløset dansk hold taber placeringskamp til Frankrig

29/01/2016

Danmark slutter som nummer seks ved EM i håndbold. Det blev en kendsgerning, da Danmark fredag tabte placeringskampen om femtepladsen med 26-29 til Frankrig. Det er håndboldherrernes dårligste EM-resultat siden år 2000.

De to desillusionerede håndboldstormagter, der klokkede i den i mellemrunden og dermed missede semifinalerne, stillede begge alternativt op og eksperimenterede med lidt af hvert i det, der blev en slags venskabskamp uden tænding.

Den danske start var pinlig. Fejlafleveringer stod i kø, en afslutning røg godt en meter forbi mål, og hvis det var motivationen, der haltede, blev spillerne ikke hjulpet af at spille i en ganske atmosfæreforladt hal.

På den baggrund kunne Frankrig uden at imponere bringe sig på 4-0, og først efter knap otte minutter brød Alexander Lynggaard dødvandet med det første danske mål.

Lynggaard fik debut ved slutrunden efter at have været eneste mand uden spilletid i truppen. Succesen var til at overse. Lynggaard fik rødt kort efter tre tominuttersudvisninger allerede efter 33 minutter.

Landstræner Gudmundur Gudmundssons hold var i det hele taget præget af reserver. Højrebacken Peter Balling fik i lange perioder chancen i stedet for Mads Christiansen, og Kevin Møller tog målet, så Niklas Landin kunne få en fridag.

Begge viste sig målfarlige. Målmand Møller kastede bolden i mål over en hel banelængde, mens Ballings venstrehånd lynede gang på gang. Måske skulle han have haft chancen i højere grad tidligere i turneringen.

Ballings træfsikkerhed og seks mål inden pausen bidrog stærkt til, at Danmark reducerede fra 5-10 til 11-12 og siden blot var bagud med to halvvejs.

Danmark fik fuld kontakt ved 18-18 blot for at ramme en periode med mange fejl, så modstanderen lynhurtigt kom foran med tre igen.

Danskerne kæmpede sig dog tilbage ved 26-26 i slutfasen, men jævnbyrdigheden gav nu ikke kampen mere nerve.

Dens mangel på vigtighed blev udstillet af, at Gudmundsson holdt Mikkel Hansen på bænken i hele anden halvleg. Hansen spillede kun i begyndelsen af opgøret.

I hans fravær tog ingen andre ansvar i afslutningen, som endte i dansk sløseri.

Og så kunne kampen slutte, som den begyndte. Med Frankrig som det eneste hold på banen i stand til at score.