Slovener skiløber sig ind i historiebøgerne

Sloveneren Tina Maze blev den første alpine skiløber, der nåede over 2000 World Cup-point i en sæson, da hun lørdag vandt styrtløbet i tyske Garmisch-Partenkirchen.

Maze havde allerede vundet World Cuppen sammenlagt, men fortsatte med at imponere. Hun skulle minimum bruge en andenplads for at slå den østrigske legende Hermann Maiers rekord i World Cuppen.

Samtidig knuste hun også Lindsey Vonns rekord for kvinder, som blev sat af amerikaneren i sidste sæson.

I tiden 1.40,46 minutter var sloveneren stærkest og holdt konkurrenterne på afstand. Det var den niende sejr i denne sæson for 29-årige Tina Maza.

Toer blev Laurenne Ross fra USA, som var 39 hundreddele af et sekund langsommere, mens det tyske hjemmebanehåb Maria Höfl-Riesch endte som nummer tre.

Sejren kom fem år efter Mazes første triumf i styrtløb fra et løb i schweiziske St. Moritz. Hun er oppe på i alt 2024 point i World Cuppen, og der resterer syv alpine løb.

Maze er den tredje kvinde, som vinder et løb i hver alpine disciplin i den samme sæson. Tidligere har Janica Kostelic fra Kroatien (2005/06) og østrigeren Petra Kronberger (1990/91) præsteret det samme.

/ritzau/NTB

 

 

Dagens Gossip