Slukker ildebrand med høj bas

Vi er vant til at se brandfolk bekæmpe ild med vand, mens sirenerne tuder fra de store brandbiler.I fremtiden venter der måske et helt andet syn, når brandvæsnet går i krig med flammerne.

Forstil dig en rød brandbil, den suser gennem gaderne og hen til ilden, hvorefter indsatslederen tænder den overdimensionerede ghettoblaster, der hurtigt får kvalt ilden.

Det lyder skørt, men to ingeniørstuderende fra USA har opfundet en helt ny slags brandslukker, der hverken bekæmper ild med vand eller skum.

Læs også: Tre bygninger kollapser efter eksplosion i New York

I stedet indeholder brandslukkeren en kæmpe højtaler, der kan udsende enorme lydbølger.

Selve lyden er ikke værd at skrive hjem om, den er meget lav, men når den konstante lyd peges mod ilden, ja, så forsvinder den.

I starten forsøgte de to opfindere, Viet Tran and Seth Robertson fra George Mason University i Virginia, sig frem med høje toner i deres brandslukker, men dét virkede slet ikke.

- Det er de lavfrekvente lyde, dem der er i dunke-bassen i hip hop, der virker, siger Viet Tran til CNN.

De forklarer til det amerikanske nyhedsmedie, at en af fordelene ved deres nye brandslukker er, at den modsat vand og skum ikke sviner.

De to studerende og deres universitet arbejder nu på at sikre patentret på brandslukkeren. 

Se her video er den nye – og måske osse fremtidens – brandslukker, der blev til som en del af deres allersidste opgave på universitet. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip