Slut med irriterende bøder: Ny app vil lade dig tjekke ud, efter du er stået af bussen med dit rejsekort

Du står af bussen. Bussen kører. Pokkers, du glemte at tjekke ud med dit rejsekort.

Du kan nu vælge:

a) at sparke til den knold eller kantsten, der er nærmest, og bide den bitre fornemmelse i dig over lige at have inkasseret en bøde, selvom du egentlig af god vilje har tjekket ind og dermed indvilliget i at betale for din tur (vi taler slet ikke af bitter erfaring)

eller:

b) Vente på den næste bus, hvor du kan hoppe på og tjekke ud, og dermed forsinke din tur videre, men undgå bøden for ikke at tjekke ud.

Sådan er realiteten for de millioner af rejsende, der har anskaffet sig et rejsekort, og som indimellem begår den tanketorsk at glemme at tjekke ud.

Men fra nytår af skulle der gerne være et tredje alternativ til ovenstående, ifølge tech-mediet Version2.

Mediet skriver, at Rejsekortet A/S lige nu arbejder på at lave en funktion, der gør det muligt at tjekke ud med tilbagevirkende kraft via en app, mail eller på nettet.

- Vi regner med at have første fase klar inden nytår, siger Bjørn Wahlsten, administrerende direktør i Rejsekort A/S til Version2.

Læs også: Personlige oplysninger lækket efter sikkerhedsbrist hos Rejsekortet

Funktionen er mulig i udlandet, mens der herhjemme er nogle tekniske finesser, udviklerne skal have styr på, inden funktionen præsentereres for de rejsende.

Det helt store problem er, hvordan man modvirker snyd – fx ved at en kunde lader som om, at rejsen var kortere, end den egentligt var.

Problemet kan dog løses, mener selskabet:

- Teknisk set arbejder vi med en mulighed for at indmelde manglende check ud med position. Der bliver en tidsbegrænsning på, hvor længe man kan gøre det. Du skal være tæt på (standeren, red.), uddyber Bjørn Wahlsten til Version2.

Vi venter i spænding indtil nytår og holder selvfølgelig selskabet op på lovningen.
 

 

Dagens Gossip