Slut med speedway i Parken

Når der lørdag bliver kørt VM-grandprix i speedway i Parken, bliver grandprixet det sidste i København.

Det skriver BSI Speedway, der har rettighederne til grandprix-serien, i en pressemeddelelse.

Selvom begivenheden, som debuterede i København i 2003, er en af hovedstadens store begivenheder, er årsagen til stoppet, at tilskuertallet ikke når op på et niveau, hvor det er muligt at dække omkostningerne til arrangementet.

- København har en helt speciel plads i vores hjerter, og vi har nydt at bringe verdensmesterskaberne ind i centrum af sådan en fantastisk by, siger BSI Speedways administrerende direktør, Paul Bellamy.

- Omkostningsniveauet er simpelthen blevet for højt nu, og vi kan ikke opretholde de store udgifter fremadrettet, siger direktøren.

Parken har hvert år siden 2003 lagt bane til speedway-VM.

Lørdag dyster 15 af verdens bedste kørere i Parken. Fire danskere deltager i grandprixet. Det er Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen, Kenneth Bjerre, og Peter Kildemand. Sidstnævnte har fået wildcard til den danske VM-afdeling.

- Vi ser altid god ræs i Parken, og man kan være sikker på, at Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen, Kenneth Bjerre og Peter Kildemand vil gøre alt for at være den sidste vinder i København, siger Paul Bellamy.

Den 13. september køres der igen speedway-grandprix i Danmark - denne gang i Vojens.

/ritzau/

 

Dagens Gossip