Småbørn i fare: Kæmpe parti autostole trækkes tilbage

Autostole af mærket Graco kan bringe dit barn i fare. Derfor trækker virksomheden nu hele 3,8 millioner stole fordelt på 11 modeller tilbage fra det internationale marked.

Det skriver NBC News.

Det er blevet konstateret, at stolene, der også sælges i Danmark, kan være forsynet med en defekt lås. Låsemekanismen kan gå i baglås, hvorfor barnet risikerer at sidde fast.

Dermed øges risikoen for, at det kommer til skade under ulykker, eller hvis bilen bryder i brand, lyder det.

De defekte autostole er solgt i perioden 2009 til 2013. Det inkluderer mærkerne Cozy Cline, Comfort Sport, Classic Ride 50, My Ride 65, My Ride with Safety Surround, My Ride 70, Size 4 Me 70, Smartseat, Nautilus, Nautilus Elite og Argos 70.

NHTSA - den amerikanske trafiksikkerhedsmyndighed - kræver yderligere 1,8 autostole fra Graco trukket tilbage. Her er der tale om bagudvendte modeller - udstyret med det samme låsesystem - til spædbørn. Men det har Graco dog foreløbigt afvist.

Graco forklarer de farlige autostole med, at mad og drikkevarer kan gøre låsene klistrede. Det er også argumentet for ikke at trække stolene til spædbørn tilbage. Spædbørn får nemlig ikke mad og drikke på samme måde som større børn, lyder det.

I en redegørelse sendt til NHTSA vurderer Graco, at problemerne begrænser sig til under en procent af de tilbagetrukne stole. 

 

Dagens Gossip