Smal SF-gruppe fordeler poster på færre

02/07/2015 16:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er blevet længere mellem SF'erne i Folketinget, fordi SF sagde farvel til ni folketingsmedlemmer ved valget.

Nu har folketingsgruppen kun syv medlemmer, og formand Pia Olsen Dyhr tegner partiet som politisk ordfører. Hun bliver ordfører for klima og energi.

SF's seneste skatteminister var Jonas Dahl, før partiet forlod regeringen efter Dong-sagen. Han bliver gruppeformand og ordfører for sundhed og ældre i det nye folketing.

Partiets mangeårige formand Holger K. Nielsen sad med roret fra 1991 til 2005. Han var skatteminister før Jonas Dahl og skiftede til Udenrigsministeriet, da Søvndal trak sig. Holger K. Nielsen bliver udenrigs- og EU-ordfører og får ansvaret for kulturen.

"Vikaren fra Helvede", Karsten Hønge, slog ved valget SF's tidligere formand Annette Vilhelmsen på Fyn. Han var med til at trække partiet ud af regeringen og får nu ansvaret for transport, arbejdsmarked, landdistrikter, Grønland og Færøerne.

Lisbeth Bech Poulsen blev berømt som SF's skatteordfører, der klemte en tåre efter skattereformen med Venstre i stedet for Enhedslisten. Hun skal tage sig af skat, retspolitik, erhverv, fødevarer og miljø.

SF's folketingsgruppe hår fået to nye medlemmer. Den 45-årige psykolog Trine Torp blev valgt som spidskandidat i Nordsjælland og bliver ordfører for det sociale område, ligestilling og kirke.

Jacob Mark er 23 år og studerer journalistik på RUC. Han bliver integrationsordfører og får ansvar for børn, uddannelse og undervisning.

/ritzau/