Smilende Løkke: Vi har haft et flot valg

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, erkender, at han selv kunne have gjort en større forskel i Venstres valgkamp, hvis hans "politiske kampform" havde været bedre.

Alligevel glæder han sig over Venstres fremgang og kalder partiets kommunalvalg både flot og historisk, da han tirsdag aften bliver hyldet på partiets velbesøgte valgfest i København.

- Venstre har haft et rigtig godt kommunalvalg, og alt tyder på, at dette valg skriver sig ind i historien blandt de tre bedste kommunalvalg for Venstre siden Anden Verdenskrig, siger Lars Løkke i sin tale til partifællerne i Huset i Magstræde.

- Med valget i dag - og hvis konstitueringer falder på plads - så vil vi få en større stemme i det kommunale Danmark, siger en smilende partiformand på et tidspunkt, da Venstre i prognoserne endnu er et mulehår foran Socialdemokraterne.

Lars Løkke Rasmussen erkender samtidig, at sagen om rejserne for klimaorganisationen GGGI kan have været med til at påvirke valgkampen.

- Jeg ved jo godt, at min egen personlige politiske kampform da har været bedre, end den har været netop i denne periode, siger oppositionslederen.

- Og havde den været bedre, så havde jeg nok også kunne gøre en større forskel selv. Men jeg har gjort det så godt, jeg kunne, og har oplevet kampgejst og engagement hele vejen rundt, siger han.

Løkke hæfter sig ved, at Venstre havde flest kandidater af alle partier, og at det er "det største hold overhovedet", der har "kæmpet den her valgsejr" hjem til partiet.

- Venstre er jo meget mere end mig, og heldigvis for det. Venstre er en idé, vi er et stærkt hold, og vi er en holdning om at sige tingene til danskerne, som de er, og ikke komme med ufinansierede valgløfter.

- Jeg kan bestemt være tilfreds med, at vi har leveret en fremgang. Jeg er glad for, at jeg ikke skal stå som andre partiformænd og forsøge at få en tilbagegang til at ligne en fremgang, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Ved kommunalvalget for fire år siden var der blåt flertal i flere kommuner, der alligevel endte med en rød borgmester. Lars Løkke brugte da også talen til en formaning om de kommende konstitueringer til byrådene:

- Alle de byrådspolitikere, som sætter sig til at forhandle: Tænk jer om, skuf ikke vælgerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip