Smittet læge havde tæt kontakt med forlovet og to venner

Den amerikanske læge Craig Spencer, der er indlagt på et hospital i New York med ebola, var i tæt kontakt med tre venner, før han torsdag tog kontakt til sundhedsmyndighederne, fordi han havde høj feber.

Det drejer sig om lægens forlovede og to venner, oplyser chefen for New Yorks sundhedsmyndigheder, Mary Travis Bassett, på et pressemøde torsdag aften lokal tid.

Kun én af de tre er indlagt på et hospital, mens de to andre holdes isoleret andre steder.

Ifølge New Yorks borgmester, Bill de Blasio, der også var til stede på pressemødet, skal indbyggerne i New York ikke frygte at blive smittet.

- Der er ingen grund til, at newyorkere bliver bekymrede. Den smitter ikke let og kun gennem kropsvæsker, siger han.

- Vi har forberedt os i månedsvis på ebola-truslen. Vi følger procedurerne, og Bellevue (hospitalet hvor Spencer er indlagt, red.) er særligt egnet til isolation og behandling af ebola. De er også klar, hvis flere skulle vise sig at være smittede, tilføjer borgmesteren.

Den 33-årige Craig Spencer kom hjem fra Guinea, hvor han arbejdede med ebolapatienter for organisationen Læger Uden Grænser, 17. oktober og har altså opholdt sig i New York i en uge.

Onsdag aften tog han undergrundsbanen fra Manhattan til Brooklyn for at deltage i et bowlingarrangement, og han tog en taxi hjem igen. Først næste morgen følte han sig syg, så han kontaktede sundhedsmyndighederne.

Den taxichauffør, der kørte ham hjem, overvåges også, men holdes ikke i isolation.

Bellevue er et af tre hospitaler på Manhattan og et af otte i delstaten New York, der er udstyret til at håndtere patienter, som er diagnosticeret med ebola.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, udpegede i sidste uge sin egen ebola-koordinator efter voldsom kritik af den amerikanske ebola-indsats, da to sygeplejersker i Texas har fået virussen efter at have plejet en liberisk patient, som døde af ebola på et hospital i delstaten.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er 4877 mennesker døde af den farlige virus. 9936 mennesker i Guinea, Liberia og Sierra Leone, de hårdest ramte lande af det værste ebola-udbrud hidtil, er smittet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip