Sms og smartphone er ikke noget for Obama

Verdens mest magtfulde person har ikke lov til at bruge den helt almindelige teknik med at sende sms-beskeder på mobiltelefonen.

Eller for den sags skyld en smartphone, hvor brugeren også kan gå på internettet.

Barack Obama, den amerikanske præsident, siger, at han ikke sender sms-beskeder, han har ingen smartphone, og han skriver meget sjældent beskeder på Twitter.

Ikke fordi han ikke vil, men fordi han ikke må.

- Jeg må ikke bruge telefoner, der har optagefunktion. Så meget af alt det nye har jeg ikke adgang til af sikkerhedsårsager, siger Obama i et interview i tv-programmet på ABC "Jimmy Kimmel Live".

- Generelt skriver jeg ikke fysisk på Twitter. Jeg skriver ikke sms. Jeg sender e-mail. Jeg har stadig en Blackberry, siger Obama.

Blackberry er en avanceret telefon, der var en slags forløber for smartphone.

I programmet blev Obama også spurgt, om han har tidligere udenrigsminister Hillary Clintons nye e-mail-adresse.

Clinton, der nævnes som mulig kandidat ved præsidentvalget næste år, er lige nu i politisk uvejr, fordi hun brugte sin private e-mail-adresse, da hun var udenrigsminister.

Og Obama har hendes nye e-mail-adresse, men han rykker ikke ud med den.

- Jeg kan ikke dele den med dig. Jeg tror helt ærligt ikke, at hun ønsker, at du får den, siger præsidenten.

Obama fortæller også om livet i Det Hvide Hus, hvor familien har boet siden 2009, da han første gang blev taget i ed som præsident.

Hans anden embedsperiode udløber i januar 2017, og han kan efter to perioder ikke genopstille. Så om knapt to år flytter han, Michelle og de to piger igen.

Obama siger, at livet som præsident har givet ham nogle begrænsninger. Det er lang tid siden, fortæller han, at han har lavet mad eller kørt en bil.

Han lavede også sjov med de, der mener, at han ikke blev født i USA.

- I Kenya kører vi i den anden side, siger han.

Obama blev født på Hawaii af en mor fra Kansas. Faderen var fra Kenya

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip