Snart kan pendlere køre gratis i bus på Fyn

Hvordan får man lokket pendlerne ud af deres egne biler og over i bussen?

Det grubler FynBus blandt andre over, og det resulterer nu i Pendlereksperimentet.

Eksperimentet giver fynske pendlere mulighed for at køre gratis med bussen fra ni udvalgte byer i maj måned. Byerne er Otterup, Søndersø, Bogensen, Assens, Glamsbjerg, Kerteminde, Munkebo, Langeskov og Ullerslev.

Byerne er nøje udvalgt. En stor del af borgerne pendler nemlig til Odense hver dag og er dækket pænt med hyppige busafgange om morgenen og eftermiddagen.

Håber på 180 nye pendlere
Eksperimentet skydes officielt i gang allerede i morgen. Her vil FynBus gå i gang med at finde frem til så mange pendlende bilister som muligt, så de i maj kan udstyre dem med et gratis buskort.

Trafikselskabet vil afprøve forskellige metoder til, hvordan de kan fastholde pendlerne i bussen i stedet for i privatbilerne.

Læs også: Ryanair varsler priskrig: Kom til New York for 100 kroner 

- Vi er godt klar over, at det ikke bliver nemt. Pendlereksperimentet skal nemlig lokke folk ud af deres biler og ud af deres vaner. Men vi tror på, at det er muligt. Trafikken er nemlig tæt hver morgen på de fynske landeveje mod Odense, og mange af bilisterne kunne lige så godt sidde i bussen. Det er både billigere og mere afslappende, end at køre bil, fortæller direktør Carsten Hyldborg og fortsætter:

- Pendlereksperimentet er ikke en traditionel kampagne. Vi samarbejder med forskere og adfærdsdesignere for at få viden om vores potentielle kunder og om hvordan vi kan ændre deres pendlervaner.

Målet er at skaffe omkring 180 nye pendlere, hvilket igennemsnit cirka er 20 for hver by. Man kan tilmelde sig eksperimentet på fynbus.dk i marts og april.

Det gratis buskort gælder for hele maj måned.

 

Dagens Gossip