Sneen sættes på pause i uge med både plus- og minusgrader

Skrevet af admin

23/11/2015

Dagens topnyheder

Termometeret kan i denne uge komme til at vise temperaturer i et spænd på op til 20 grader. Fra minus ti til plus ti.

For selvom der formentlig ikke falder sne i løbet af de kommende dage, har vinteren meldt sin ankomst, lyder det fra DMI.

- Vi starter ugen med smukt og klart vejr mandag. Men det er relativt køligt. Fra morgenstunden er der otte graders frost i Midtjylland, og temperaturen kan falde helt ned til ti graders frost lokalt, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog, til Ritzau.

I løbet af dagen trækker skyer ind over Jylland og rammer Sjælland lidt senere. Skyerne kan indeholde nedbør, men det vil falde som regn eller slud.

Skyerne kommer i forbindelse med et frontsystem, der vil præge vejret tirsdag.

- Fronten bringer varme med sig, men tirsdag bliver en våd dag med både regn og skyer. Først i de vestlige egne og siden også øst i landet. Kun Bornholm ser ud til at gå fri, siger Mette Wagner.

Også onsdag er der risiko for nedbør, indtil fronten stille vil dø ud i løbet af dagen.

- Onsdag bliver generelt skyet i de østlige egne med regn af og til. Det klarer dog lidt op i løbet af dagen med mulighed for sol i de vestlige egne, lyder det fra meteorologen.

- Herefter klarer det op natten til torsdag, som bliver en okay dag med mulighed for tit til solen, siger hun videre.

Tirsdag, onsdag og torsdag kommer temperaturerne til at ligge på mellem to og otte grader.

Vinden vil hovedsageligt være jævn til frisk ind over landet, mens det ved kysterne kan blive op til hård vind. Tirsdag kan det ved vestkysten blive op til kuling.

Ugen slutter også varmere, end den begynder.

- Fredag kommer der mere varme ind. Det er usikkert, hvor meget der kommer, men prognoserne siger op til ti grader. Med varmen kommer der dog også flere skyer igen, siger Mette Wagner.

/ritzau/