Snu russer overrumpler favoritter på bjergetape

Katushas Ilnur Zakarin var snu og stærk, da russeren lørdag vandt sjette etape i cykelløbet Paris-Nice.

Efter 177 kilometer fra Nice til La Madone d'Utelle med fem kategori-2- og to kategori-1-stigninger undervejs profiterede Zakarin på de sidste meter af favoritternes indbyrdes spil og fokus på hinanden.

Team Skys Geraint Thomas blev nummer to og er ny mand i løbets førertrøje, 15 sekunder foran Alberto Contador. Zakarin sprang via bonussekunderne helt op på tredjepladsen, 20 sekunder efter Thomas.

Som ventet måtte løbets hidtil førende rytter, Michael Matthews, slippe feltet og indstille sig på et stort tidstab med 20 kilometer til mål, hvor Orica-Greenedge-rytteren ikke havde mere tilbage i benene.

Et par kilometer senere kørte rytterne ind på den afgørende, 15 kilometer lange stigning op mod mål.

Ført an af Tinkoff-holdkammeraten Rafal Majka blæste Alberto Contador til angreb med ti kilometer til stregen og splittede straks frontgruppen.

To kilometer senere accelererede Majka igen, og det fuldbyrdede angreb satte Tinkoff-duoen ind på det stejleste stykke fem kilometer fra mål, hvor Contador rev sig løs og fik Sky-rytterne Geraint Thomas og hans hjælper Sergio Henao samt sidste års vinder Richie Porte med på hjul.

Flere ryttere var tæt på at nå op, da Contador igen forsøgte at køre alene. Igen uden held, og med både Geraint Thomas og Richie Porte foran sig i klassementet, så det sort ud for spanierens chance for at bringe sig i front for klassementet.

Porte forsøgte sig med et angreb på den sidste kilometer, og Geraint Thomas kørte kontra, da Contador forsøgte sig for sidste gang.

Men som den oversete brik i puslespillet sad Ilnur Zakarin med hele vejen, og på de sidste meter rykkede han forbi Geraint Thomas. Contador kom ind på tredjepladsen lige foran Porte.

Løbet slutter søndag med en etape, der med to kategori-1-stigninger undervejs trods alt gør det muligt at angribe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip