Snu van Gaal: Målmand viste intet om straffeudskiftning

Skrevet af admin

06/07/2014

Mest læste i dag

Den hollandske landstræner, Louis van Gaal, er en dygtig taktiker, og lørdagens VM-kvartfinale mod Costa Rica var ingen undtagelse.

Den kommende Manchester United-manager sendte kort før straffesparkskonkurrencen Tim Krul i målet i stedet for førstemålmanden Jasper Cillessen, og indskiftningen gav bonus. Krul nappede to Costa Rica-forsøg, og Holland er i VM-semifinalen.

Ajax-målmanden Cillessen er dog stadig førstevalg på det hollandske landshold, understreger Louis van Gaal, som havde forberedt sig på en potentiel straffesparkskonkurrence.

- Der er ingen tvivl om, hvem der starter inde i næste kamp. Det vil være Cillessen. Men her mente vi, at Krul var et bedre valg.

- Vi havde fortalt Krul, at han ville være i spil til straffesparkene, og vi sagde ikke noget til Cillessen. Vi ville ikke ødelægge hans forberedelser, fortæller Louis van Gaal ifølge Fifas hjemmeside.

Også Hollands angriber Robin van Persie roser Tim Krul for straffepræstationen.

- Indskiftningen var fantastisk og fortjener anerkendelse. Vi ved, at Krul er fremragende til at tage straffespark, siger han ifølge Fifas hjemmeside.

/ritzau/