Snydepelsen Belichick er igen i centrum før Super Bowl

- Det her er Bill Belichick, træner for New England Patriots. Han har vundet tre Super Bowls. Hvordan? Han snød.

Ovennævnte citat stammer fra et afsnit af den stærkt satiriske tv-serie South Park.

Seriens kendte figur Eric Cartman viser i afsnittet et billede af New England-træneren frem for en gruppe mennesker, som Cartman vil undervise i at snyde. Og hvem er bedre til det end Bill Belichick?

South Park-afsnittet er fra 2008, men det virker alligevel relevant at hive frem før Super Bowl i Phoenix, som i år er et anliggende mellem New England Patriots og de regerende NFL-mestre, Seattle Seahawks.

Endnu en gang er den legendariske Patriots-headcoach Bill Belichick havnet i centrum i en sag af tvivlsom karakter, nemlig "Deflategate".

Faktisk har sagen fået meget mere spalteplads end det faktum, at træneren og den mangeårige New England-quarterback, Tom Brady, kan vinde deres fjerde Super Bowl sammen siden 2002.

- Jeg var helt og aldeles uvidende om det frem til mandag morgen, sagde Bill Belichick, nogle dage efter at "Deflategate" eksploderede.

11 ud af 12 af New Englands fodbolde havde ifølge NFL ikke tilstrækkeligt lufttryk i første halvleg, da Patriots 18. januar vandt 45-7 hjemme over Indianapolis Colts i AFC-finalen og kvalificerede sig til Super Bowl.

Holdene medbringer egne bolde til kampene, og det lave lufttryk skulle angiveligt gøre det lettere for Tom Brady og co. at håndtere boldene.

- I hele min karriere som træner har jeg aldrig talt med spillere eller medlemmer af staben om lufttryk i fodbolde, tilføjede den 62-årige træner.

Men mange tror ikke på Bill Belichick. Årsagen til det er ikke mindst den endnu mere berømte "Spygate" fra 2007, sagen som var den direkte anledning til Eric Cartmans grovkornede ytringer om Bill Belichick i South Park.

I efteråret 2007 blev New England Patriots afsløret i at have videofilmet de signaler, som New York Jets' defensive trænere fra sidelinjen sendte til deres spillere i kampen mellem de to hold.

Den slags må man ikke i NFL, og Bill Belichick blev udpeget som hovedskurken. Selvom han undskyldte, at han "havde læst reglerne forkert", tildelte NFL ham den største bøde til en træner i ligaens historie.

Han blev dømt til at betale 500.000 dollar, cirka 3,3 millioner kroner.

New England blev straffet med det halve i bøde, og klubben blev frataget et såkaldt draftpick, hvor holdene udvælger fremtidens formodede storspillere.

Den sag er ikke glemt, og derfor må Belichick nu se store medier i USA lave afstemninger på internettet om hans troværdighed.

Afstemningen i sidste uge hos ESPN viste, at i alle andre stater end i New England-regionen tror et flertal, at Bill Belichick og Tom Brady vidste, at der var for lidt luft i boldene, så reglerne blev brudt mod Indianapolis.

Alt dette har Belichick ikke tid til at bekymre sig om lige nu. Træneren har fuldt fokus på at få New Englands potente offensiv til at fungere mod Seattles berømmede defensiv.

- Det bliver helt sikkert hårdt. Seattle er gode, siger Bill Belichick.

Super Bowl begynder klokken 0.30 natten til mandag dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip