Socialdemokrater bruger regnestok mod Dansk Folkeparti

Vælgerne flygter fra Socialdemokraterne og strømmer til Dansk Folkeparti, men nu sætter det store regeringsparti alt ind på at stoppe blødningen.

S-ansatte har ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag brugt et halvt år på at gennemgå alle DF-forslag og har fået ministerierne til at regne på, hvad de vil koste at gennemføre.

Regningen, som dækker alt fra billigere færgebilletter til hårdere fængselsstraffe, løber ifølge beregningerne op i mindst 155 milliarder kroner.

- Når noget er til diskussion, kommer Dansk Folkeparti altid og siger, at der skal gøres noget. Og nu kan vi så se, at den samlede regning løber op i 155 milliarder kroner, siger S-gruppeformand Henrik Dam Kristensen og fortsætter:

- Samtidig støtter Kristian Thulesen Dahl en regering, som spænder over alt fra nulvækst til en fjernelse af topskatten, så han snyder på vægten, og det er politisk uhæderligt.

Men det er helt på sin plads at fremlægge politiske ønsker uden at have finansieringen på plads. For der er ikke tale om løfter. Partiet udstikker blot en retning, forklarer Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (DF).

Han kalder det "latterligt" og "totalt ufrugtbart" at bruge skattekroner på at få ministerierne til at regne på de mange forslag.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, tager DF's forslag og ønsker med ro.

- De 10 år, vi sad i regering med DF som støtteparti, viste, at DF er særdeles økonomisk ansvarligt, siger hun til avisen.

/ritzau/

 

 

 

 

Dagens Gossip