Socialdemokrater hælder Elbæks 30 timer ned af brættet

Selvom Alternativets leder, Uffe Elbæk, lægger op til en mere åben og anerkendende tone i dansk politik, så er der ikke meget girafsprog i fødevareminister Dan Jørgensens (S) karakteristik af partiets forlag om at sænke danskernes arbejdstid til 30 timer om ugen.

- Det, synes vi, er et rigtig dårligt forslag. Det vil være ekstremt dyrt for Danmark, siger Dan Jørgensen.

- På trods af, at vi synes, der er mange sympatiske ting at sige om Alternativet, og det er et frisk pust, så må vi sige, at det her forslag kan vi overhovedet ikke støtte.

Tænketanken Kraka har regnet sig frem til, at det vil koste 270 milliarder kroner at sænke arbejdstiden, som Elbæk foreslår.

I dagens udgave af Jyllands-Posten bakker flere økonomer op om Krakas tal, mens Alternatives leder, Uffe Elbæk, forsvarer sig med, at den ugentlige arbejdstid er sænket markant siden 1966.

Og her har Elbæk faktisk en pointe, medgiver Jan Rose Skaksen, der er forskningschef i Rockwoolfonden og tidligere overvismand. For historisk set er danskerne blevet mere og mere produktive, og det giver en velstandsfremgang, som kan veksles til lavere arbejdstid.

Men Dan Jørgensen mener på ingen måde, at noget af den rigdom, danskerne skaber de kommende år, skal gå til at sænke arbejdstiden.

- Vi ser tværtimod en tid, hvor der ikke er guld og grønne skove. Vi kommer til at vende hver eneste krone i fremtiden, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip