Socialdemokrater kræver ændret lægevagt efter Reginas død

Region Syddanmark skal tage kontrollen med lægevagten, hvis det står til regionens socialdemokrater, skriver Fyens Stiftstidende.

I kølvandet af avisens afsløringer om en ung kvindes død og maratonvagter i lægevagten gør socialdemokraterne nu op med den nuværende model, hvor den enkelte læge selv er ansvarlig for egen behandling og arbejdstid.

Ifølge Jørn Lehmann Petersen (S), næstformand i sundhedssamordningsudvalget, har ordningen overlevet sig selv.

- Vi skal sikre kvaliteten af behandlingen i lægevagten, og det sker absolut ikke, når man godkender, at nogle læger har så mange vagter ved siden af deres fuldtidsjob, siger han med henvisning til, at den vagtlæge, der overså den unges kvindes tydelige symptomer på en blodprop, havde 10 vagter i træk i forløbet op til hendes død.

Regionen kan frit overtage lægevagten, men vil i så fald også stå med ansvaret for at bemande den. I dag har de praktiserende læger pligt til at tage vagter.

Venstre i regionen vil også have mere indflydelse på lægevagten, men afviser at overtage den. Sporene fra hovedstaden, hvor en lægevagt uden de praktiserende læger har haft store problemer, skræmmer.

Birgitte Ries Møller, formand for de Praktiserende Lægers Organisation i Syddanmark, finder det ifølge Fyens Stiftstidende "beklageligt og uforståeligt, at regionen vil undsige en velfungerende lægevagt."

/ritzau/

 

Dagens Gossip