Socialdemokrater til Thorning: Sig ja til EU-topjob

Hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får et tilbud om et topjob i EU, så bør hun sige pænt ja tak, lyder opfordringen fra flere socialdemokratiske partifæller i Berlingske.

Thornings navn bliver ved med at dukke op i strømmen af bud på personer til højtstående poster i EU, som snart skal besættes. Et topjob i Bruxelles er så attraktivt, at statsministeren ikke kan sige nej, mener en stribe medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe.

- Det er helt op til hende selv, men jeg mener, at Danmark vil være godt tjent med at få den indflydelse, som sådan en toppost giver, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Jan Johansen til Berlingske.

Toneangivende europæiske medier sætter især Thorning i forbindelse med posten som EU-præsident efter belgiske Herman Van Rompuy.

Socialdemokraternes fødevareordfører, Orla Hav, vurderer, at Thorning er nødt til at sige ja til store europæiske lande, hvis de ønsker hende i Bruxelles.

- Det vil være svært for Danmark at sige nej til sådan et skulderklap fra de andre lande. Det gavner Danmarks position, når der sidder én, som kender de mindre landes og særligt de danske vilkår, siger han til Berlingske.

Avisen tilføjer, at stemningen har ændret sig i S. For et par måneder siden afviste de fleste S-medlemmer blankt, at Thorning skulle sige ja til et EU-job.

Formandsopgøret i Venstre og meningsmålinger, der viser, at Thorning er ved at blive mere populær end Lars Løkke Rasmussen (V) spiller ind i Socialdemokraternes nye syn på sagen, skriver Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip