Socialdemokraterne er klar til at sætte fartgrænserne op

Det er bestemt ikke alt, som Socialdemokraterne og Venstre kan blive enige om.

Men når det gælder den del af Venstres vækstudspil, der omhandler trafikken, er socialdemokraterne ikke uvillige til at samarbejde.

Det siger transportordfører Rasmus Prehn, efter at Venstre har foreslået højere hastigheder på landeveje, motortrafikveje og motorveje der, hvor det kan indføres uden at gå ud over trafiksikkerheden.

- Der er flere elementer, som vi gerne vil være med til at diskutere, når først eksperterne har været inde over og givet deres anbefalinger.

- På mange landevejsstrækninger, motortrafikveje og motorveje kan jeg sagtens se, at man vil kunne sætte hastighedsgrænserne op, siger han.

På samme måde erklærer Prehn sig villig til at diskutere forslaget om, at 15-årige også skal kunne tage knallertkørekort. I dag er aldersgrænsen 16 år.

- Vi har traditionelt været imod, men jeg vil ikke afvise det. Der er jo områder, hvor unge har svært ved at komme på teknisk skole eller gymnasiet, fordi der ikke længere er de samme busforbindelser.

- Så ud fra en mobilitetsbetragtning synes jeg, at det kan give mening. Men vi er nødt til at være sikker på, at vi ikke sætter en masse trafiksikkerhed over styr, siger han.

Med hensyn til fartgrænserne har Venstre foreslået, at man hæver den generelle hastighedsbegrænsning på landevejene til 90 kilometer i timen, men mindre lokale forhold taler imod.

På samme måde vil partiet hæve fartgrænsen på motortrafikveje til 100 kilometer i timen, mens man vil have undersøgt, om man kan øge hastighedsbegrænsningen til 130 kilometer i timen de steder på motorvejene, hvor man i dag kun må køre 110.

/ritzau/

.

Dagens Gossip