Socialdemokraterne: Nødvendigt med fleksibelt politi

Skrevet af admin

12/09/2015

Dagens topnyheder

Socialdemokraternes hovedprioritet ved de nært forestående forhandlinger om politiets økonomi for de kommende fire år bliver øget tryghed for borgerne.

Det fastslår retsordfører Trine Bramsen (S) over for Ritzau. Partiet går blandt andet efter at forlænge den særlige indsats mod indbrud, kaldet Taskforce Indbrud, som ellers udløber til nytår, at få flere betjente i udsatte boligområder samt mere terrorbeskyttelse.

Partiet ønsker også en styrket indsats mod it-kriminalitet, og Trine Bramsen erkender, at alle ønsker er noget, der kræver ressourcer. Alligevel vil hun ikke, som for eksempel Dansk Folkeparti har gjort, sætte tal på, hvor mange ekstra betjente, der skal ansættes.

- Vi går til forhandlingerne og siger: De her opgaver vil vi have massivt fokus på. Så skal politiet spille ind med, hvad det kræver af ressourcer. Det er forfejlet at sætte antal på før vi har diskuteret opgaverne og vendt med politiet, hvad det kræver at løse, mener hun.

- Vi kommer ikke uden om flere betjente. Men vi bliver også nødt til at se på, hvem der varetager opgaverne bedst - kan HK'ere sidde i fotovognene, kan fængselsbetjente stå for transportopgaver, lyder det fra retsordføreren.

Den aktuelle flygtningesituation, der lægger beslag på mange af politiets ressourcer, vil formentlig kaste skygger ind over forhandlingerne. Men Trine Bramsen understreger, at politiets almindelige fleksibilitet skal kunne rumme den slags.

- Politiet skal i perioder håndtere pludseligt opståede hændelser, og der skal være den fornødne fleksibilitet til, at det ikke går ud over indbrudsbekæmpelse eller andre opgaver, siger retsordføreren.

- Det vigtigste redskab, når det handler om grænseoverskridende kriminalitet, er det europæiske samarbejde. Selvfølgelig skal politiet have ressourcer til at forfølge de tips de får fra europæiske kolleger. Og det kræver ressourcer, som vi er nødt til at afsætte.

/ritzau/