Socialdemokraterne slår rekord i Vamdrup

Socialdemokraterne havde et godt kommunalvalg i Kolding Kommune og fik en fremgang på 20,7 procent i forhold til sidste kommunalvalg.

Men der er store forskelle fra afstemningssted til afstemningssted. I gammel Vamdrup Kommune kunne  Socialdemokraterne notere en fremgang på hele 50 procent i forhold til valget i 2009.

Og partiets lokale kandidat Poul Erik Jensen øgede sine personlige stemmer fra 370 til  690 – og det er en stigning på lidt over 86 procent i forhold til valget i 2009.

- Det blev et usædvanligt godt valg for Socialdemokraterne i Vamdrup som dermed retter op på det katastrofale resultat fra 2009. Partiet er med 21,9 procent af samtlige stemmer i Gammel Vamdrup Kommune på rette kurs, siger Poul Erik Jensen, der er genvalgt til byrådet.

Socialdemokraterne fik 21,0 procent af samtlige stemmer i Kolding Kommune. Det resulterede i seks af byrådets 25 mandater og partiet er dermed det næststørste i byrådet.

Valget blev også en stor sejr for partiets nye borgmesterkandidat Christian Haugk, der fik over 4.000 personlige stemmer. Det var et klart signal om, at generationsskiftet – fra perioden med Per Bødker Andersen – er lykkedes.

Venstre er største parti i det nye byråd med 12 mandater, dernæst Socialdemokraterne med seks, Dansk Folkeparti tre, og følgende partier har hver et mandat: SF, konservative, radikale og Enhedslisten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip