Socialdemokraterne slår rekord i Vamdrup

Socialdemokraterne havde et godt kommunalvalg i Kolding Kommune og fik en fremgang på 20,7 procent i forhold til sidste kommunalvalg.

Men der er store forskelle fra afstemningssted til afstemningssted. I gammel Vamdrup Kommune kunne  Socialdemokraterne notere en fremgang på hele 50 procent i forhold til valget i 2009.

Og partiets lokale kandidat Poul Erik Jensen øgede sine personlige stemmer fra 370 til  690 – og det er en stigning på lidt over 86 procent i forhold til valget i 2009.

- Det blev et usædvanligt godt valg for Socialdemokraterne i Vamdrup som dermed retter op på det katastrofale resultat fra 2009. Partiet er med 21,9 procent af samtlige stemmer i Gammel Vamdrup Kommune på rette kurs, siger Poul Erik Jensen, der er genvalgt til byrådet.

Socialdemokraterne fik 21,0 procent af samtlige stemmer i Kolding Kommune. Det resulterede i seks af byrådets 25 mandater og partiet er dermed det næststørste i byrådet.

Valget blev også en stor sejr for partiets nye borgmesterkandidat Christian Haugk, der fik over 4.000 personlige stemmer. Det var et klart signal om, at generationsskiftet – fra perioden med Per Bødker Andersen – er lykkedes.

Venstre er største parti i det nye byråd med 12 mandater, dernæst Socialdemokraterne med seks, Dansk Folkeparti tre, og følgende partier har hver et mandat: SF, konservative, radikale og Enhedslisten.

 

Dagens Gossip