Socialdemokraterne synker dybere i ny måling

Når de socialdemokratiske folketingsmedlemmer i den kommende uge mødes til sommergruppemøde, må de nok engang forholde sig til en ildevarslende meningsmåling.

I en ny måling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau er partiets tilslutning nede på 20,8 procent, hvilket er hele fire procentpoint under resultatet fra sidste valg, som i forvejen var historisk dårligt for partiet, som fik den laveste tilslutning i over 100 år.

Dermed har partiet tabt yderligere terræn over sommeren, og hvis den nye måling skal omsættes til et valgresultat, vil den blot udløse 37 mandater hvilket er syv mindre end ved sidste valg.

Også SF og De Radikale står til at tabe taburetter - henholdsvis tre og to - så selvom Enhedslisten samler lidt af det tabte op med en fremgang på to mandater, står rød blok samlet set blot til 79 mandater, hvilket er hele 10 mindre end ved valget i 2011.

På den anden side står blå blok til 96 mandater, hvilket primært kan tilskrives Dansk Folkeparti, som fortsat ligger til en massiv fremgang - nu på 13 mandater - i forhold til sidste valg.

Også De Konservative, som i forrige uge fik en ny leder i Søren Pape Poulsen, ligger lidt over det seneste valgresultat, og ville ifølge målingen få 6,2 procent af stemmerne og 11 mandater, hvis der var valg i dag.

Fremgangen ligger dog inden for den statistiske usikkerhed i målingen.

Venstre ligger fortsat et stykke under valgresultatet med 23,1 procent, men samlet set står den gamle VKO-alliance til at hente 87 mandater, og er dermed snublende tæt på at kunne sikre sig flertal uden at gøre brug af Liberal Alliances ni mandater.

Målingen er blevet til ved, at Voxmeter fra den 11. til den 17. august telefonisk har spurgt 1025 repræsentativt, tilfældigt udvalgte personer over 18 år, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Cirka 24 procent af dem var i tvivl om partivalg, ville ikke stemme, stemme blankt eller var ikke stemmeberettiget. Målingens maksimale usikkerhed er +/- 2,6 procentpoint.

/ritzau/

 

Dagens Gossip