Socialdemokraterne: V pønser på dagpengeloft

Det vækker stor opsigt hos Socialdemokraterne, at Venstres næstformand Kristian Jensen bringer dagpengene ind i diskussionen om, hvorvidt det kan betale sig at arbejde.

- Jeg synes, vi har fået en tilståelsessag. Nu er det ikke kun det moderne kontanthjælpsloft, vi taler om, nu er det også dagpenge, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

Kristian Jensen nævnte tidligere lørdag over for Ritzau dagpengemodtagere som et eksempel på personer, der må overveje om det kan betale sig at arbejde. Og det er det, der falder Socialdemokraterne for brystet.

- De har helt klart sagt, at de ikke vil ændre satserne på dagpenge, men det synes jeg ikke, man kan være tryg ved, efter det jeg har læst her, siger Henrik Dam Kristensen.

Venstre ønsker, at der skal være større incitament til at arbejde, og derfor vil partiet lette skatten for dem med de laveste indkomster og partiet har bebudet et "moderne kontanthjælpsloft", som dog ikke er nærmere defineret.

På sin hjemmeside afviser partiet imidlertid blankt at ville beskære dagpengene, og Kristian Jensen afviser kategorisk, at hans udtalelser skal forstås derhen, at partiet nu åbner for, at et loft over sociale ydelser også skal gælde folk på dagpenge.

- Uanset hvor mange gange venstrefløjen lyver om det, har Venstre ingen planer om at ændre på dagpengesatsen, siger Kristian Jensen.

Han afviser også, at partiet skulle pønse på at lade dagpengemodtagere være omfattet af det loft over sociale ydelser, som partiet vil indføre for kontanthjælpsmodtagere,

- Vi har en plan om at sænke skatten på arbejde, og det vil også give en gevinst for dem, der i dag er på dagpenge, siger Kristian Jensen.

Det er alene skattelettelser på arbejde, der skal øge dagpengemodtagernes tilskyndelse til at komme i job, fastslår han.

Set fra Socialdemokraternes synspunkt er problemet med manglende økonomiske gulerødder for dem, der får et arbejde, slet ikke så stort, som Venstre gør det til.

- For alle er der en gevinst på 1000 kroner minimum, og for langt de fleste er der et endnu større incitament til det. Vi er kommet et godt stykke ad vejen, siger Henrik Dam Kristensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip