Socialdemokratisk Næstved-borgmester er jublende glad for regeringen i dag

Skrevet af admin

01/10/2015

Dagens topnyheder

På borgmesterkontoret i Næstved kan man ikke få armene ned over nyheden om, at 395 statslige arbejdspladser flytter til kommunen.

- Vi er jublende glade, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) og kalder det for et "kæmpe boost."

Det er dele af Skat med 20 stillinger, der rykker til byen, samt hele Udlændingestyrelsen og samtlige af dens 375 stillinger.

- Vi har været nede at ligge efter finanskrisen, hvor folk begyndte at flytte tilbage til København. Vi har haft svært ved at sælge boliger og huse, og vi har haft virksomheder, der har haft svært ved at overleve, siger Carsten Rasmussen.

Næstved ligger 40 minutters kørsel fra København, men borgmesteren er ikke bekymret for, om størstedelen af medarbejderne vælger at pendle i stedet for at bosætte sig i kommunen.

- I så fald svarer det til 400 dagsturister, og det betyder meget for handelslivet og caféer. Og så er man med til at rose området, når man opdager, at Næstved slet ikke er så slem, siger han.

Han håber dog selvfølgelig på, at mange vil vælge at slå sig ned permanent i Næstved.

- De får en stor velkomst, og alle kommunens ejendomsmæglere vil stå i kø for at tilbyde dem materiale, siger han.

Han fastslår, at kommunens skoler og daginstitutioner sagtens kan rumme flere børn.

- Vi har været i gang med at lukke børneinstitutioner og pasningstilbud, fordi børnetallet har været faldende siden 2008. Så vi kan i hvert fald umiddelbart rumme 400 ekstra børn uden problemer, siger Carsten Rasmussen.

/ritzau/