Socialister: Juncker har førsteretten

Lederen af den socialistiske gruppe i Europaparlamentet, Hannes Swoboda, siger efter et møde tirsdag formiddag med de øvrige gruppeledere og parlamentets socialdemokratiske formand, Martin Schulz, at den borgerlige kandidat fra EPP, Jean-Claude Juncker, har førsteretten til at forsøge at blive ny formand for EU-Kommissionen.

- Formandskonferencen beder Det Europæiske Råd (EU-landenes stats- og regeringschefer, red.) om at give Jean-Claude Juncker - kandidaten fra den største politiske gruppe i Europaparlamentet - et klart mandat til at indlede forhandlinger med de øvrige politiske grupper.

- Der er ingen grund til, at Det Europæiske Råd skal forsinke processen. Tiden er ikke til navlepilleri i Det Europæiske Råd.

- Tiden er til at give de proeuropæiske kræfter en chance for at besvare vælgernes bekymringer ved at præsentere et detaljeret arbejdsprogram for de kommende fem år.

- Det Europæiske Folkeparti er - trods betydelige tab - stadig den største gruppe i Europaparlamentet. Og partiets kandidat har derfor en klar ret til at indlede forhandlinger for at søge et flertal bag sig i parlamentet, hedder det i udtalelsen fra Swoboda.

/ritzau/

 

Dagens Gossip