Socialministeren skrotter lukkede puljer

Efter en omfattende analyse af Socialministeriets uddeling af puljemidler dropper socialminister Manu Sareen (R) nu de såkaldt lukkede puljer, som sidste år stod for uddelingen af 77 millioner kroner.

Det oplyser socialministeren onsdag i en pressemeddelelse.

- Jeg ønsker fuld gennemsigtighed i Socialministeriets fordeling af støttekroner, og derfor afskaffer jeg nu de lukkede puljer, skriver ministeren i pressemeddelelsen.

- Alle skal have lige og fair adgang til at søge, så den nystartede ngo, der ikke nødvendigvis har en offentlig profil, også kan melde sig på banen. Åbenhed er afgørende for, at man kan have tillid til, at støtten bliver uddelt rigtigt, understreger socialminister Manu Sareen.

De lukkede puljer er kendetegnet ved, at de udmeldes til en afgrænset og på forhånd fast defineret gruppe af mulige ansøgere.

Analysen af Socialministeriets puljemidler kommer i kølvandet på den megen virak om den daværende socialminister Annette Vilhelmsens (SF) håndtering af uddeling af en million kroner til Huset Zornig - et løfte, som blev givet før ansøgningsfristen var udløbet og for rullende kamera.

Og afskaffelsen af de lukkede puljer er blot én af flere større ændringer, som Manu Sareen vil gennemføre på baggrund af puljeanalysen, som han satte i gang umiddelbart efter sin tiltrædelse.

Også ministeriets håndtering af puljer, hvor politikerne i form af satspulje-ordførerne har været involveret i godkendelsen af, hvem der skal have støtte, ændres.

Det skyldes, at inddragelsen af ordførerne ifølge Kammeradvokaten giver "meget alvorlige betænkeligheder".

- Der skal ikke herske tvivl om, hvem der træffer beslutning om tildeling. Derfor indfører jeg nu helt klare retningslinjer for, hvornår der er tale om en administrativ beslutning i ministeriet, og hvornår vi træffer politiske beslutninger i kredsen af partier bag satspuljen, siger socialministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip