Socialpædagoger er skuffede over beskæftigelsesreform

Når en socialpædagog mister sit arbejde, så ved pædagogens lokale a-kasse, hvilke institutioner i omegnen der mangler personale, og hvordan den ledige bedst kan hjælpes videre til et nyt job.

Derfor ærgrer det fagforeningen Socialpædagogerne, at a-kasserne ikke kom til at spille en mere central rolle i den beskæftigelsesreform, som regeringen onsdag fik på plads med Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative.

- Der er så meget, der giver god mening, når det handler om at overlade indsatsen med at få de ledige i job til a-kasserne, siger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, i en kommentar til beskæftigelsesreformen.

- Både når det handler om at give en fagnær og kompetent hjælp til de ledige. Og når det handler om at se ud over kommunegrænsen, tilføjer han.

Formanden er skuffet over, at regeringen ikke stod fast over for Venstre på kravet om at lade a-kasserne spille en større rolle.

- Vi har nu en aftale på hånden, der ganske vist rummer gode takter, når det handler om at få gang i væksten i Danmark.

- Men som til gengæld ikke giver vores ledige medlemmer den bedste mulighed for at få målrettet hjælp til at komme i arbejde igen, siger Benny Andersen.

Derudover er der heller ikke mange godbidder til de ledige pædagoger i reformen, mener formanden.

For beskæftigelsesreformen har især fokus på uddannelse, der ikke kommer ledige med mellemlange uddannelser til gode, for eksempel sygeplejersker, lærere og socialpædagoger, der mister retten til seks ugers efteruddannelse.

- Jeg bakker klart op om, at faglærte og ufaglærte ledige får nye rettigheder til uddannelse. Men alle ledige burde have den mulighed. Vi ved, at relevant jobrettet uddannelse for ledige virker også for de mellemlangt uddannede, socialpædagogerne, siger Benny Andersen.

Hos de danske a-kassers brancheorganisation AK-Samvirke skal man lige have set nærmere på den endelig reform, inden direktør Verner Sand Kirk er parat til at forholde sig til den.

- Vi har brug for at vurdere teksten, før vi kommer med en udmelding om den endelige beskæftigelsesreform. Sagen er, at djævlen ligger i detaljen inden for vores område.

- Vi har brug for at få analyseret udspillet, inden vi kan forholde os til det. For eksempel hvordan mulighederne for samspil mellem jobcentre og a-kasser ser ud, siger han til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip