Søfartsstyrelsen: Søfolk i OW Bunkers skibe lider ingen nød

Skrevet af admin

10/11/2014

Dagens topnyheder

Da seks af det forliste OW Bunkers skibe er registreret under dansk flag, er den danske Søfartsstyrelse mandag rutinemæssigt gået ind i sagen. Tre af skibene har weekenden over ligget for anker i rum sø og ventet på nyt fra deres arbejdsgiver.

Vicedirektør i Søfartsstyrelsen Birgit Sølling Olsen oplyser, at der ikke skulle være problemer om bord på de dansk-flagede skibe.

- Vi har været i kontakt med OW Tankers og har decideret spurgt ind til, om der mangler proviant og bunkers.

- Men OW Tankers har oplyst, at der ikke er problemer med hverken mad til besætningerne, de søfarendes tilgodehavende i form af løn eller bunker om bord, så skibene kan sejle, siger Birgit Sølling Olsen til Ritzau.

Ud af de seks skibe under dansk flag ejer OW Tankers de fem. Det sjette skib under dansk flag er et skib, som OW Tankers har lejet på en langtidskontrakt, og som rederiet selv driver og bemander. Skibene er bemandet med blandt andet polske og danske søfolk.

Maskinmestrenes Forening, der organiserer maskinmestre, har omkring 10 medlemmer ansat i OW Bunker - heraf er de syv ansat i OW Tankers, hvor de sejler om bord i skibene.

Det oplyser formanden for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, til Ritzau.

- To til tre af vores medlemmer arbejder i det administrative system hos OW Bunker, mens syv arbejder i OW Tankers. Hos os er der ikke opstået konkrete sager endnu, men vi følger situationen meget tæt.

- Vores medlemmers kompetencer gør dog, at de formentlig hurtigt kan komme videre. Vi har en lav ledighed, o og maskinmestre er eftertragtede på især tankskibsmarkedet, siger Per Jørgensen til Ritzau.

De fem skibe under dansk flag, som OW Tankers ejer, er OW Scandinavia, OW Atlantic, OW Aalborg, OW Copenhagen og OW Pacific. Det sjette skib under dansk flag er Oxana, der er lejet på en langtidskontrakt.

Derudover har OW Bunkers en række skibe på timecharter - det vil sige rederiet har lejet både skib og besætning til at sejle for sig. Ingen af disse skibe sejler under dansk flag.

/ritzau/