Søfolk fra nordkoreansk smuglerskib bliver løsladt

Skrevet af admin

|

28/06/2014

Dagens topnyheder

En domstol i Panama har besluttet, at tre fængslede nordkoreanske søfolk skal løslades. Nordkoreanerne blev anholdt sidste år for at smugle cubanske våben gennem det centralamerikanske land.

Domstolen fandt frem til, at tiltalerne mod kaptajnen, førstestyrmanden og den politiske sekretær fra skibet Chong Chon Gang faldt uden for Panamas jurisdiktion.

Skibet Chong Chon Gang blev stoppet i juli sidste år ved indsejlingen til Panamakanalen på mistanke om, at der var narkotika om bord.

I stedet for narkotika fandt toldere under gennemsøgningen af lastrummene 25 containere med udtjent krigsmateriel fra Cuba. Blandt andet to gamle Mig-21 jagerfly fra sovjettiden, luftforsvarssystemer, raketter og køretøjer.

Det hele var skjult under godt 200.000 sække med sukker.

Både Cuba og Nordkorea hævdede, at der var tale om kasseret materiale, som skulle opgraderes i Nordkorea i henhold til en lovlig kontrakt mellem de to kommunistiske lande.

De tre nordkoreanere var tiltalt for forsøg på våbensmugling og risikerede 12 års fængsel. I vinters blev 32 nordkoreanske søfolk fra skibet løsladt.

/ritzau/Reuters