Søn passede sin zikasyge far i USA og er nu selv smittet

En søn, som passede sin syge far, der smittet med zikavirus døde i forrige uge, er selv blevet smittet. Det oplyser myndighederne i den amerikanske delstat Utah. Her er sagen et lille mysterium.

De nationale sundhedsmyndigheder bekræfter, at sønnen er smittet med det frygtede virus.

Angela Dunn, en ledende epidemiolog i Utah, siger til Wall Street Journal, at faren havde en "meget høj koncentration" af virus i blodet.

Dunn peger på, at sønnen kan være smittet via kropsvæske, da han passede sin far. Den smittevej er ikke tidligere konstateret i forbindelse med zika.

Man undersøger nu, hvordan sønnen blev smittet.

Utahs sundhedsmyndigheder oplyser, at sønnen ikke har besøgt et zikaramt område. Sønnen har heller ikke haft seksuel kontakt med en smittet person, oplyser myndighederne.

Den ældre mand, som døde i Utah forrige fredag, havde besøgt et zikaramt område.

Zikavirus, der primært spredes af myg, er især farlig for gravide. Virusset kan forårsage, at deres babyer fødes med unormalt små kranier og hjerneskader.

I maj var der konstateret omkring 150 tilfælde af zikasmitte hos gravide i USA.

Virusset, som er mest udbredt i Sydamerika, er også spredt til andre dele af verden, blandt andet Afrika.

I april advarede WHO om en risiko for, at antallet af mennesker, der bliver smittet med zikavirus, kunne stige markant.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har slået fast, at der ikke længere hersker nogen tvivl om, at det myggebårne virus er årsag til medfødte misdannelser hos fostre.

Det gælder eksempelvis mikrokefali, hvor børn kommer til verden med unormalt små kranier og derfor udvikler hjerneskader.

/ritzau/

 

Dagens Gossip