Søndagsstorm aflyst: Våd weekend i vente

Weekenden bliver en våd fornøjelse, hvor den ene regnbyge afløser anden.

- Det er jo ikke den bedste weekend, vi går i møde. Det er en temmelig ustadig og blæsende weekend med klassisk efterårsvejr med regn og byger, fortæller vagtchef ved DMI Mogens Rønnebek.

Solen vil dog momentvist kile sig ned gennem skyerne i den ellers grå weekend, lover han.

Allerede fredag vil de fleste danskere opleve regn og byger - nogle steder tilmed hagl og torden. Men i løbet af dagen vil det blive overvejende tørt ikke mindst i det jyske, hvor der kan komme et lille kig til solen.

Aftenen vil byde på tørvejr, men i løbet af natten trænger endnu et vådt vejrsystem sig på, og det betyder, at lørdag allerede vil være regnvåd fra dagens begyndelse. Det bliver dog ikke ved hele dagen.

- Lørdag eftermiddag vil byde på opklaring fra vest - som ganske vist kan indeholde byger - og søndag vil heller ikke regne helt væk, selvom vejret generelt er ustadigt, lyder det fra vagtchefen.

Søndag bliver til gengæld blæsende, advarer Mogens Rønnebek. De seneste meldinger peger på frisk vind til kuling og allerhøjst op til hård kuling, hvis man befinder sig ved kysterne.

- Der har været lidt svingende prognoser omkring søndagens vejr. Nogle har tydet på storm, men det ser ikke ud til at blive så barskt, som nogle har råbt op om, siger meteorologen.

Vinden begynder i syd og drejer så i sydvest og vest, mens den tager til i styrke, fortæller han. I løbet af natten løjer det dog af.

Alle dage vil temperaturen lægge sig omkring de 10 graders varme, mens den kan falde til omtrent fem grader i løbet af natten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip