Sønderborg bedst til at sikre sig mod indbrud

Skrevet af Elo Christoffersen

|

10/10/2013

Dagens topnyheder

I Sønderborg er borgerne bedst til at sikre sig mod indbrud. Det sker med Nabohjælp.

En optælling, som Syd- & Sønderjyllands Politi har foretaget viser, at borgerne i Sønderborg kommune er de, der har flest organiserede nabohjælpere pr. 1000 indbyggere. På andenpladsen kommer Varde kommune og som nummer tre Esbjerg kommune. Derefter Haderslev, Vejen, Aabenraa, Tønder og Fanø i den rækkefølge.

De spænder fra 7,79 nabohjælpere pr. 1.000 i Sønderborg til 0,31 på Fanø.

I næste uge tager masser af danskere hjemme fra i kortere eller længere tid på efterårsferie. Og det ser indbrudstyvene frem til  - at huset er alene hjemme. En dag er nok. Hvis altså ikke andre passer på det imens. Netop det Nabohjælp er designet til.

Glad for førertrøjen

- Det glæder mig i den grad, at folk i Sønderborg kommune kan se, at vi hver for sig selv har et medansvar for at komme de alt for mange indbrud til livs. Det siger lederen af lokalpolitiet i Sønderborg, vicepolitiinspektør Preben Westh.

Undersøgelser viser, at Nabohjælp i et kvarter nedsætter risikoen for indbrud med op til 26 procent. Tyve bryder sig ikke om, at der bliver holdt øje med fremmede i kvarteret. Og de tager det til sig, når skraldespanden fyldes, der står en bil i carporten og postkassen er tømt.