Sønderborg: Herning står ikke forrest til politiskole

Sønderborgs socialdemokratiske borgmester, Erik Lauritzen, er et stort spørgsmålstegn.

For halvandet år siden foreslog kommunen at placere en ny politiskole på byens lukkede kaserne. Dengang sagde Venstre og Dansk Folkeparti nej, og nu vil de samme partier i stedet etablere skolen i Herning.

- I den her valgkamp bliver der sendt nogle raketter af sted, som man næsten kun kan smile af. Da vi i 2013 stod med en tom kaserne og foreslog en politiskole, var der ingen interesse hos Venstre og Dansk Folkeparti.

- Nu kan Venstre i Herning og partiets top på Christiansborg så blive enige om, at det er smart med en placering i Herning, siger Erik Lauritzen til Ritzau.

Han opfordrer i stedet de to partier til at kigge på det forslag om en placering på kasernen, som kommunen kom med i 2013.

- Hvis det også handler om at hjælpe udsatte områder, så mener jeg ikke, at Herning står først. Det buldrer jo derudad i det område, mens vi de seneste mange år har mistet arbejdspladser, siger Erik Lauritzen.

Venstres uddannelsesordfører, Esben Lunde Larsen, afviser imidlertid Sønderborg som en mulighed. Han henviser til, at der nu ligger et oplæg, som både Herning Kommune og Professionshøjskolen VIA står inde for.

Dansk Folkeparti understreger, at partiet ikke har taget stilling til en endelig placering.

Partiets retsordfører, Peter Skaarup, siger til Ritzau, at det kun ligger fast, at der er behov for endnu en skole, da den nuværende i Brøndby ikke er stor nok til at uddanne de mange betjente, der bliver brug for de kommende år.

- Med den aldersfordeling, der er hos politiet, bliver der de kommende år brug for flere betjente. Skolen i Brøndby er for lille, og vi har samtidig brug for at kunne rekruttere bredere fra Jylland, siger han.

- Herning er en mulighed, men jeg opfordrer alle interesserede kommuner til at byde ind - også Sønderborg, siger Peter Skaarup.

Hos SF er retsordfører Karina Lorentzen enig med Sønderborgs borgmester i, at kasernen er den oplagte placering.

- Jeg kan såmænd godt unde Herning en politiskole. Men Sønderborg giver rigtig god mening. Byen har blødt statslige arbejdspladser efter kasernelukningen, og for nylig er sygeplejeskolen rykket ud af byen, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip